Kuala Tahan, Jerantut

Assalamualaikum buat semua... dah lama tak update blog ni... dah suram sangat rasanya. Kali ni aku nak paparkan gambar-gambar masa pergi ke Kuala Tahan pada bulan Mac 2013.  Masa tu ada program kat area sana, so sambil buat program, ambil peluang le jalan-jalan.  Kuala Tahan adalah sebuah perkampungan yang terletak di antara pertemuan Sungai Tembeling dan Tahan. Jaraknya lebih kurang 60km dari bandar Jerantut.  Kuala Tahan boleh diakses dengan bot atau kenderaan darat, kami telah ke sana dengan menaiki van.  

Banyak penginapan disediakan untuk pelancong-pelancong yang ingin menikmat keindahan Kuala Tahan dan Taman Negara.  Semasa di sana kami tinggal di Woodland Resort. Agak selesa jugak tempatnya.
Waktu senja di hadapan Sekolah Kebangsaan Kuala Tahan

Banyak penginapan disediakan untuk pelancong-pelancong yang ingin menikmat keindahan Kuala Tahan dan Taman Negara.  Semasa di sana kami tinggal di Woodland Resort. Agak selesa jugak tempatnya.
Pandangan hadapan Woodland Resort
  

 Semasa meronda-ronda sekitar Kuala Tahan, kami jumpa ramai pelancong dari luar negara terutamanya dari Eropah.  Pencinta alam pasti sangat menyukai suasana di sini.