Chiang Mai & Chiang Rai Thailand - 1st day

10 - 14hb. Jan. 2010, aku ke Chiang Mai & Chiang Rai, Thailand bersama Pegawai agensi KKLW, JKKK Kg. Kilim, Kg. Gong Guchil, Kg. Salong, Kg. Mawai Baru, Kg. Luanti Baru dan Kg. Berundong. Sebenarnya ni kali kedua aku ke Chiang Mai & Chiang Rai,   bezanya dulu pegi bercuti... kali ni lawatan rasmi. Di sini disertakan gambar-gambar sepanjang lawatan. Disebabkan terlalu banyak gambar so dipecahkan mengikut hari.

Hari pertama di Chiang Mai..

di Bosang Craft  Village ...

Apa yg depa dok terlenggak tu...
La... dengar Dekca (pemandu pelancong) bagi penerangan rupanya.. pasal Saa Tree...



Rangka payung.... buat daripada buluh....
Payung yg dah siap tp belum dilukis...
Atas handphone pun boleh lukis...tak mahal 50 bath je...
Macam mana?!!!... Cantik kan...
Melawat projek buah-buahan kering oleh Ban Kwai Women Farmer's Community Ent. Group, Mukim Tha Kwang, Daerah Sarapee.
Paling menarik dia org punya 'packaging', walaupun buat kat kampung & di bengkel kecil je tapi 'packaging'nya tetap menarik. Baru la orang  minat nak beli.
Shiwatra...tempat penghasilan kain sutera di Chiang Mai...
Sebahagian peserta lawatan
Hotel Al- Farooq terletak di kawasan majoriti muslim...
Selesa sangat.....
Ni van yang digunakan selama di sana... 8 buah semuanya dengan bermacam2 jenis & kategori van... yang pasti... semuanya selesa.

Van yang guna plat no. warna putih dengan tulisan warna biru ni - dah ada road tax...
Ni pulak van baru...masih dalam tempoh percubaan 3 bulan sebab tu plat no. dia warna kuning bertulisan hitam..

Yang ni lagi terror.. langsung tak de plat no..road tax apatah lagi... tuan punya dia kata baru sebulan dikeluarkan tapi dah boleh jalan 'on the road'.. Bagus betul Thailand ni...